fjrigjwwe9r0EKARECMS_AYARLAR:METAS
Tek Lider Akademi
Ana Sayfa | Online Ön Kayıt | Öneri ve Şikayet Bildirimi Lider Uzaktan Eğitim

Duyurular

EKPSS Yönetmeliği Değişti

EKPSS yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğ ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı. Söz konusu değişikliğin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'nın 23 Ocak 2018 tarihli ve 594 sayılı yazısı üzerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 25 Ocak 2018 tarihinde kararlaştırıldığı belirtildi. Yapılan değişiklik ile EKPSS geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkartıldı. 

Yapılan değişiklik ile kura yöntemi ile yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınır. Öte yandan kura kaydı yaptıran adaylar dört yıl içerisinde gerçekleştirilecek engelli memur alımlarına başvuru yapabilecek.

Yayımlanan yönetmeliğin devamında ise şu ifadelere yer verildi: Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri uygulanır. EKPSS ve kura yöntemi ile bir kadroya yerleşen adaylar geçerliliği devam eden eğitim düzeyinden başka bir yerleştirmede başka kadroya başvuru yapamaz.

Yayımlanan yönetmeliğin metni şu şekilde:

 

Anahtar Kelimeler
ekpss   ekpss yönetmeliği

Şube Duyuruları

2018

2017

KAYDET

Tek Lider Akademi ve Okulları Genel Merkez

Özel Tek Lider Eğitim Kurumları San. ve Tic. Ltd. Şti
Buca OSB Mah. 3/20 Sokak AFG Matbaa No:17 Buca/İZMİR
0 (542) 289 81 29 -